Новинка
каталогу

Проигрыватель винила REGA Planar 8 ANIA Matt White

Код: rega-p8amw
120 228 грн
 
LP програвач, ручне керування, швидкість відтворення: 33; 45 об/хв - NeoPSU, тонарм: RB 880 9', звукознімач: Ania MC, основа: сендвіч-панель високої жорсткості, опорний диск: скло, мотор: DC- постійного струму, привід: пасиковий, габарити: 125 х 420 х 315 мм, вага: 4,2 кг, колір: білий

Проигрыватель винила REGA Planar 8 ANIA Matt White

Програвач вінілових платівок Rega Planar 8 прийшов на зміну моделі Rega RP8, про яку ми докладно забудемо. Але назвати Rega Planar 8 новим поколінням RP8 було б не зовсім правильно — багато в чому ці дві вертушки відрізняються. Насамперед, звичайно, звертаєш увагу на зовнішні відмінності. Виробник відмовився від варіанта корпусу зі звичним прямокутним столом (пусть і складником) і такою ж прямокутною пилозахисною кришкою, залишивши лише несну раму на трьох конічних опорах. Справедливості заради, такий варіант використання програвача був і в моделі RP8 — конструкція дала змогу вийняти несну раму з корпусу та використовувати її окремо. Щоправда, від пилозахисної кришки в цьому разі довелося б відмовитися. Для програвача Planar 8 була розроблена оригінальна кришка, яка могла б використовуватися з "мінімальною" конфігурацією вертушки, і від зовнішньої частини столу вирішили відмовитися. Отже, новинка стала другою вертушкою Rega після топової Naiad, позбавленої звичних прямих кутів у дизайні.    

Інженери компанії Rega на чолі з засновником і ідейним натхненником Роєм Ганді залишаються вірні фірмовому підходу в боротьбі з резонансами та вібраціями. Якщо конкуренти під час вирішення цього завдання роблять ставку на велику масу корпусу та опорного диска, а також на складні пружинні, рідинні та навіть магнітні підвіси, Rega прагне максимізувати загальну жорсткість конструкції, завдяки чому підвищується ефективність відведення вібрацій і слабшає резонансні явища. Перетворення в життя цієї концепції дало змогу компанії створювати компактні та легкі вертушки без жодних компромісів як звучання. У компанії впевнені — чим важче програвач, тим більше він здатний транслювати паразитної енергії та шумів від двигуна та опорного підшипника до картриджа, що ускладнює якісне відтворення і змушує приймати додаткові контрмери для компенсації таких ефектів.    

Під час розроблення програвача Planar 8 інженерам Rega вдалося знизити масу програвача на 30 відсотків щодо моделі RP8 у разі збільшення жорсткості конструкції. Як і в попередниці, стіл тут являє собою сендвіч, у якому товстий шар спіненого поліуретану Tancast 8 обрамлений двома тонкими шарами фенольної смоли HPL, що формують за високого тиску, що забезпечує підвищену жорсткість конструкції. Водночас основа Planar 8 важить у 9 разів менше, ніж, наприклад, корпус популярної вертушки Rega Planar 3. Як і в попередньої моделі, основну несну функцію забезпечує фірмова пластина Double Brace, що з'єднує основу тонарма та опорний підшипник. Пластина двошарова — виготовлена з магнієвого сплаву та фенольної смоли, що забезпечує високу жорсткість і ефективність гасіння вібрацій завдяки взаємному демпфуванню шарів. Там, де необхідна підвищена жорсткість, застосований підвіс із фенольної смоли — наприклад, у місцях кріплення склянки опорного підшипника та тонарма. У пассиковому приводі опорного диска використаний субдиск з алюмінію та сталевий підшипник у латунній склянці. Скляний опорний диск тришаровий, виготовлений із двох сортів скла компанії Pilkington. Завдяки полегшеній центральній частині знижується навантаження на опорний підшипник, а обважнена зовнішня частина ефективно стабілізує швидкість обертання. Опорний диск — масивна частина всієї конструкції Rega Planar 8.   

Програвач обладнаний високоефективним синхронним 24-вольтовим двигуном змінного струму останнього покоління, що вирізняється дуже низьким рівнем шуму. Подібно до всіх старших моделей Rega, двигун керується через зовнішній блок живлення Neo PSU з електронним перемиканням швидкості обертання диска та кварцовою стабілізацією, що забезпечує його ідеальною синусоїдною напругою. Стабільність напруги на виході блока вкладається в коридор завширшки менш ніж 0,15% і надійно ізольовано від перешкод і дівіацій зовнішньої мережі, що найсприятливішим чином позначається на стабільності обертання пластинки.    

На програвачі встановлений прямий алюмінієвий тонарм Rega RB880 з ефективною масою 10 грамів, модернізованими підшипниками для руху у вертикальній площині та новим противагом із неіржавкої сталі. Компенсація скочувальної сили реалізована тут за допомогою двох опалозитних магнітів. Внутрішня проводина тонарма та новий міжблоковий кабель вирізняються низькою власною погодною ємністю й закінчуються якісними позолоченими штекерами RCA, що забезпечують міцний і надійний контакт. Кабель намертво припав до внутрішнього проведення, що, по-перше, помітно знижує деградацію сигналу, що виникає в додаткових роз'ємах, і, по-друге, слугує справі боротьби з небажаними резонансами, чому Рой Ганді завжди приділяє виняткову увагу.

Особливості:

  • Прецизійний тонарм RB880
  • Ania, Ania Pro, Apheta 3 встановлені на заводі (додатково)
  • Тришарове скляне блюдо з ефектом супермаховика
  • Технологія подвійних брекетів
  • Плінтус з пінопласту Tancast 8
  • Підібраний на замовлення блок живлення Neo
  • Стандартний привідний ремінь EBLT
  • Доступний у двох матових кольорах: сірий Polaris та білий
Характеристики REGA Planar 8 ANIA Matt White

Общие

Назначение:Hi-Fi
Встроенный фонокорректор:нет
Цвет:Белый
Оснащение:Антискейтинг

Тонарм

Название тонарма:Rega RB330
Тип тонарма:Поворотный
Форма тонарма:Прямая
Материал тонарма:Алюминий
Длина тонарма:237 мм

Картридж

Тип картриджа в комплекте:MC

Диск

Материал диска:Стекло
Толщина диска:12 мм

Конструкция

Тип привода:ременной
Поддерживаемые скорости:33 об/мин, 45 об/мин
Переключение скоростей:электронное
Тип автомата:Отсутствует
Разъемы:Линейный выход (RCA)

Характеристики

Размеры (Ш х В х Г):120 х 448 х 365 мм
Вес:5.2 кг
Комплектация:Програвач, Кришка, Тонарм, Мережевий адаптер, Килимок, Виносний стабілізований блок живлення
Отзывы о товаре REGA Planar 8 ANIA Matt White