Усилитель для наушников Ayon HA-3 II

Код: ay-ha3-2
168 000 грн
 
Ламповий, потужність на навушники: 500 мВт (32 Ома), діапазон частот: 15 - 35000 Гц, співвідношення сигнал/шум: 100 дБ, гармонічні спотворення, %: 0,01, поділ каналами: 89 дБ, лампи: 2 x AA45 Mesh, 2 x 12AU7, габарити: 220 x 300 x 200 мм, вага: 15 кг

Усилитель для наушников Ayon HA-3 II

Ayon HA-3 II – це не просто двоблочний підсилювач для навушників, але ще й ламповий підсилювач. Я навіть назвав би його «ламповий» з великої літери. Значимість цього факту, можливо, не зрозуміють любителі персонального аудіо, але любителі лампового звуку оцінять обов'язково, адже лампових підсилювачів для навушників на ринку до непристойності мало. Переважна більшість схем зібрано на мікросхемах чи транзисторах, і якщо пощастить, вийде знайти хороший гібридник, але так, щоб від початку і до кінця тракт був повністю ламповим – це величезна рідкість.

Ключовим елементом конструкції стали фірмові лампи АА45 Mesh власної розробки. Вони виготовляються вручну та проходять ретельний відбір за робочими характеристиками. У попередньому каскаді працює пара більш поширених ламп 12AU7, які теж пройшли ретельний відбір для оптимального поєднання з вихідними тріодами і схемою. Підхід Ayon до підбору ламп зводиться до ідеального балансування звучання та характеристик пристрою в цілому, тому лампи краще розглядати не як компонент, що замінюється, а як невід'ємну частину пристрою.

Відповідно до принципів побудови звукового тракту, що сповідуються розробниками Ayon, підсилювач HA-3 II має гранично короткі шляхи сигналу і позбавлений всіляких додаткових схем, здатних негативно вплинути на звук, немає навіть селектора входів та наскрізного виходу. Електроніка використовується тільки у допоміжних схемах, таких, як затримка включення ламп і індикація рівня сигналу. Серед особливостей відзначу роботу у режимі гранично високих струмів, що виводить лампи максимально ефективний режим.

В підсилювачі стоять два міжкаскадні конденсатори. Обидва поліпропіленові, високовольтні, зі старших аудіофільських лінійок Mundorf. Перший має номінал 0,47 мкф, а паралельно з ним включений другий, номіналом всього 0,001 мкф. Його призначення - покращення передачі ВЧ діапазону.

Вінчають конструкцію фірмові трансформатори на супер-пермалоєвому сердечнику, що мають надширокий робочий діапазон частот і малими втратами. Зовні трансформатори прикриті металевими ковпаками, що екранують, а внутрішній простір залитий демпфуючим компаундом.

Характеристики Ayon HA-3 II

Спецификации

Выходная мощность:500 мВт
Диапазон частот:15 - 35000 Гц
Коэффициент гармонических искажений:0,01
Отношение сигнал / шум MM/MC:100

Разъемы

Наушники:1 х 6,3 мм
Аудио:1 x RCA
Дополнительно:Габарити: Вага, кг

Физические характеристики

Цвет:чорний
Размеры:220 x 300 x 200 мм – підсилювач, 220 x 300 x 100 мм – блок живлення
Вес:8 кг – підсилювач, 7 кг – блок живлення
Отзывы о товаре Ayon HA-3 II